بنک

تاریخچه روسری

تاریخچه روسری در ایران باستان رو میدونستین؟

تاریخچه روسری

تاریخچه روسری

در ایران باستان بانوان از روسری به عنوان نماد قدرت استفاده میکردند و امروزه از آن فقط برای داشتن حجاب در ایران کاربرد دارد.

اما کاربرد روسری فقط در ایران نیست کشور هایی مانند هند-افغانستان-ترکیه-فرانسه-پاکستان-عراق و کم و بیش در تمامی کشورهای جهان کاربرد دارند .

روسری چیست ؟

روسری

روسری

یک نوع پوشش است که به صورت سه گوش یا چهار گوش در پوشش بانوان استفاده می شود ؛روسری مصارف مختلفی دارد .

کشور های اسلامی از روسری به عنوان حجاب استفاده میکنند اما مصارف دیگری از جمله نگه داری و مراقبت و زیبایی مو نیز روسری دارد و در مجالس گوناگون استفاده می شود .

 

پیدایش روسری :

پیدایش روسری

پیدایش روسری

استفاده از روسری با پیدایش دین اسلام در کشور های اسلامی و در قرن های 18 و 19 میلادی اروپاییان رواج پیدا کرد که در فرهنگ های مختلف کاربرد متفاوتی دارد .در فرهنگ های اروپایی از آن به عنوان پوشش تزیینی و مراقبتی استفاده می شود ؛

اما در فرهنگ اسلامی از روسری به عنوان پوشش روزمره یاد  میشود ؛روسری به عنوان ساده ترین عضو لباس شناخته میشود و با توجه به فصول و مراسمات مختلف انتخاب میشود .

در فرهنگ های غربی علاوه بر مراقبت و زیبایی از روسری برای بستن موی از پشت سر استفاده می شود.

برندهای شال و روسری

گاهی برند های مختلف برای مشتریان ویژه خود طرح های اختصاصی اماده میکنند که باعث برتری افراد نسبت به دیگران میشود .

از برند هایی معروفی که در تولید شال و روسری فعالیت دارند میتوان به : گوچی-هرمس-فندی و کوکو اشاره کرد .

ملکه ها هم روسری میپوشیدند :

استایل ملکه الیزابت

استایل ملکه الیزابت

در گذشته ملکه های معروفی در پوشش خود برای نشان قدرت و اشرافیت از روسری های ابریشمی استفاده میکردند. از جمله ملکه ژوفین و همسر ناپلئون و به همین خاطر استفاده از روسری در کشور های فرانسه  و اسکاتلند رواج پیدا کرده است.

روسری نماد اشرفیت و قدرت

تا 1300 سال قبل از میلاد اولین روسری ها در مصر باستان پیدا شد و یک نماد برای سلطنت و اشرافیت بود .

روسری نماد اشرافیت

روسری نماد اشرافیت

ملکه نفرتیتی نیز در آیین های سلطنتی از روسری برای نشان دادن قدرت و اشرافیت خود استفاده می کرده است . در انگستان هم میتوان از بانو ملکه الیزابت یاد کرد که در مراسمات رسمی روسری به همراه داشته است.

در تاریخ باستان مردم معمولی از روسری های نخی و اشراف زادگان از روسری های با جنس ابریشم با رنگ های مخصوص استفاده می کرده اند.

رواج روسری با ابریشم مصنوعی

توانایی خرید روسری های ابریشمی برای هر کسی ممکن نبود تا بتواند از زیبایی و درخشندکی ان لذت ببرد . در اواسط دهه 1940 میلادی ابریشم های مصنوعی کشف و در پوشش ها استفاده فراوانی شد و این خبر خوبی برای خانم ها بود .

بعد از گذشت زمان و با ورود الیاف مصنوعی و مقرون به صرفه روسری های با الیاف ابریشم مصنوعی در بین مردم رواج یافت .

اصلی ترین مد

از سال1970 به بعد روسری به عنوان یکی از ملزومات زیبایی در فرهنگ های مختلف کاربرد دارد و جز یکی از اصلی ترین ها در مد شناخته میشود .

نام قدیم روسری

در تاریخچه روسری  در ایران باستان و تمدن اسلامی جایگاه ویژه ای دارد؛ روسری در گذشته ایران به نام های چارقد و چارق شناخته میشود . در کشور های عربی نیز به روسری مقنعه یا مقصوره میگفتند .

همچنین مقنعه اسم روسری در قدیم می باشد البته امروزه کاربرد های دیگری دارد .

همچنین امروزه نیز در شهر های ایران از نام چارقد برای روسری استفاده میکنند مانند گنبد کاووس کلاله و بیشتر در استان های شمالی کشور نام چارقد رواج دارد .

پارچه های مناسب شال و روسری :

اکنون که با تاریخچه روسری آشنا شدیم و استفاه از آن را در فرهنگ های مختلف توضیح دادیم وقت ان رسیده است که کمی درباره پارچه های مناسب روسری شناخت پیدا کنیم .

در فرهنگ های مختلف برای مصارف روزمره یا مجالس از چه نوع پارچه ای استفاده می شود نماد چیست ؟

پارچه های نخی :

این نوع پارچه ها به دلیل محبوبیت و لطافت و سبکی آن استفاده تابستانی و روزمره دارند و در طرح ها و رنگ های بسیار متفاوتی در بازار وجود دارند .

پارچه های ابریشمی در روسری :

روسری ابریشمی به دلیل خاصیت درخشندگی و جذابیت بالای آنها و لطافت و سبکی استفاده تابستانی و در مجالس و مهمانی ها ظاهری درخشان به وجود می آورد و اعتماد به نفس شخص را بالا می برد .

روسری های پشمی :

: در تهیه این پارچه ها از پشم حیوانات استفاده میشود و روسری های پشمی خاصیت نرم و منعطف دارند و بسیار گرم می باشند و مناسب روزهای سرد سال می باشند .

روسری موهر :

نوع خاصی از الیاف پشمینه که از موی نوعی از بز تهیه میشود . خصوصیت این پارچه بسیار نرم و لطیف و نسبت به پارچه های پشمی سبک تر می باشد و مخصوص مصارف پاییزه و زمستانی می باشند .

روسری کشمیر:

این پارچه از موی لطیف بز استفاده تهیه میشود و مصارف مختلفی در پوشاک زمستانه دارد و در ایران نیز بسیار محبوب است .

روسری های ساتن :

روسری های ساتن به دلیل مقرون به صرفه بودن و خاصیت درخشندگی بالای آن در مجالس و مهمانی ها کابرد دارد و استایل های مختلفی برای ست کردن آن وجود دارد.

پارچه های حریر :

حریر یک نوع خاص و بسیار لطیف از ابریشم می باشد . حریر بسیار لطیف و سخت و فرمی خنک و نازک دارد . از روسری حریر میتوان به عنوان اصیل ترین نوع روسری مجلسی یاد کرد .

بزرگترین تولیدکنندگان روسری در کدام کشور ها قرار دارد ؟

تنها صنعتی که تولیدات ان مختص بانوان هستند مخاطب اصلی صنعت شال و روسری بانوان بوده و طبق آماری که در سال95 که جمعیت بانوان کمتر از 30 میلیون نفر بوده اند و هر بانوی ایرانی متوسط 6 شال و روسری در طول سال مصرف می کند؛ که این نیاز به تولید سالیانه 180هزار قواره شال و روسری می باشد .

اما تمام شال و روسری های مصرفی از ایران تامین نمیشوند و از کشورهای دیگری از قبیل ترکیه -هندوستان-پاکستان-تایلند-ایتالیا و فرانسه در بازار ایران تامین میشود.

تا پیش از این روسری های چینی بازار ایران را قبضه کرده بودند اما اکنون با تجهیز کارگاه تولیدی کشور به دستگاه های به روز بافندگی و پیشرفته شدن صنعت چاپ در ایران ؛ اکنون شال و روسری ها با تولیدات با کیفیت ایرانی در طرح ها و رنگ های مختلفی به چشم میخورد .

از برند هایی معروفی که در تولید شال و روسری فعالیت دارند میتوان به : گوچی-هرمس-فندی و کوکو اشاره کرد .

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *